Begrundelsen for Intermedia-projektet
Flere forskellige anordninger spiller en vigtig – for ikke at sige dominerende – rolle i uddannelse og undervisning. I øjeblikket giver de anvendte enheder mulighed for at lære uanset hvor man befinder sig, og de er fleksible i tid (hvis internettet fungerer). Disse enheder gør det muligt at anvende multimediebaseret og interaktivt lærings- og uddannelsesmateriale intensivt. Selv om de tekniske krav til mobil og moderne læring er til stede, mangler der egnede interaktive og multimediebaserede læringsmaterialer. Desuden er mange undervisere inden for voksenuddannelse ikke tilstrækkeligt uddannet til at afholde kurser med flere forskellige enheder eller til at skabe materialerne eller bruge dem fornuftigt og effektivt. Et særligt problem er at skabe kurser, der kan vises med alle disse enheder.
Intermedia-projektet har til formål at give en omfattende oversigt over forskellige værktøjer, deres implementering i læringsplatformbaserede kurser og visning af læringsindholdet ved hjælp af flere enheder.
Dette projekt har til formål at udfylde denne kløft mellem de tekniske muligheder og den faktiske anvendelse af de tekniske midler.
Beskrivelse
Projektet tjener til at udveksle erfaringer og udvikle digitale færdigheder, især inden for multimedieområdet, blandt de deltagende organisationers personale. Desuden skal udviklingen og anvendelsen af multimedier og interaktivt undervisningsmateriale udarbejdes i fællesskab, sættes i sammenhæng med flere forskellige apparater og udvikles i omfattende dokumentation. Et generelt emne (der går som en rød tråd gennem projektet) er hensigten om at fremme Erasmus+ blandt alle borgere og generationer, herunder ved at tilbyde uddannelsesaktiviteter og erfaringsudveksling til seniorer. Dette er synligt i konsortiets struktur, der repræsenterer alle områder af det europæiske samfund (f.eks. alder og levevilkår).
Vores multimedie-fremgangsmåde
Udtrykket multimedie henviser til indhold og værker, der kan bestå af flere, normalt digitale medier: Tekst, fotografi, grafik, animation, simuleringer, lyd og video. Multimedieapplikationer består af en række informationsenheder. Tekster, tegninger, musikstykker og videoer præsenteres for en bruger på en omfattende måde. Denne indholdspakke vil være den grundlæggende tilgang til vores undervisningsmateriale.
I dette projekt undersøger vi de tekniske værktøjer, der i øjeblikket er til rådighed til produktion af multimedieindhold. Forudsætningen er, at disse værktøjer er frit tilgængelige (eller kun koster et minimum). Dette skyldes, at mange voksenuddannelsesinstitutioner er mindre organisationer og ikke har de økonomiske midler til at købe dyr software.
På samme måde undersøger vi muligheden for at anvende gratis læringsplatforme til kurser, som kan levere dette multimedie- og interaktive materiale til eleverne. Vi udelader bevidst Moodle, da denne platform er veldokumenteret, men også kræver en vis teknisk viden.
Views: 432